Dirigent

Paul Snoek
paulsnoek.jpg

Paul Snoek is de dirigent Popkoor Huizen N’Joy.

Hij volgde vanaf zijn 7e jaar intensief lessen in zang en piano en trad als jongenssopraan op in binnenlandse en buitenlandse concertzalen en voor de media. Na het breken van de stem legde hij zich meer toe op de koordirectie en volgde hiervoor een privé opleiding in slagtechniek, compositie, toetsen en zang. Op zijn 15e jaar richtte hij zijn eerste koor op, dat uitgroeide tot een koor dat inmiddels een uitstekende reputatie heeft opgebouwd.

Naast de muzikale studie, studeerde Paul ook Psychosociale wetenschappen, Levensbeschouwelijke vorming, terminale zorg en diverse cursussen vanuit de gehandicaptenzorg en geriatrie.

Momenteel is Paul als dirigent verbonden aan Kinderkoor Dijkkoters, Jongerenkoor Nicoza, Kamerkoor voor jongeren Quintessence en Vrouwenkoor Uniek Moment uit Eemnes, The Moclas Singers uit Huizen, Gemengd en Mannenkoor St.Caecilia, Gemengd Koor Pastorale en het Vijverhofkoor uit Soest en de Bethlehemcantorij uit Hilversum. En dan natuurlijk, sinds maart 2006, het Popkoor Huizen. Met alle koren treedt hij regelmatig op, jaarlijks is er o.a. het grote kerstconcert met bijdragen van al zijn koren.

Daarnaast is hij directeur van een Muziekcentrum waar vanuit hij lesgeeft in zang en toetsen, interpretatie, presentatie en podiumgebruik in alle muzikale stijlen, kinderen en volwassenen. Verder verzorgt hij vanuit zijn Muziekcentrum regelmatig muzikale workshops voor koren, bedrijven, scholen en particulieren, begeleidt hij zangreizen naar o.a. Engeland en België, dirigeert hij semi-professionele huwelijksensembles en treedt hij op als bariton en (interim) dirigent en begeleider (op piano en pijporgel).

Tenslotte componeert en arrangeert Paul in opdracht en voor eigen gebruik, schrijft en maakt hij muzikaal theater en werkt hij met bestaande en ad hoc ensembles aan musicalproducties.Paul vormt met zijn vrouw Joyce en hun kinderen Sterre en Nova een hecht gezin waaraan hij graag zo veel mogelijk tijd en aandacht besteedt. Zijn familie en vrienden, de twee katten, de hond, het konijn, een goed boek, de schildersezel, de Eemnesser polder en zijn huis en tuin vullen de rest van zijn spaarzame vrije tijd.